Autorijlessen als je de diagnose AD(H)D of een vorm van autisme hebt

Wie de diagnose AD(H)D of een vorm van autisme (ASS) heeft kan ook met autorijlessen beginnen. Het CBR wil wel een medische verklaring. En je doet ook een rijtest. Ik heb de cursus Autorijles voor jongeren met ADHD en autisme gevolgd.

Met AD(H)D of autisme kan het lastiger zijn je rijbewijs te halen. Omdat je misschien wat meer moeite hebt met je te concentreren. Of je hebt meer tijd nodig om een verkeerssituatie in te schatten. Ik heb inmiddels ruimschoots ervaring met jongeren met ADHD of ASS. Het duurt vaak iets langer voor je kunt afrijden. Maar we zorgen ervoor dat je veilig de weg op kunt.

 

Keuring

Het CBR wil een medische verklaring. Een onafhankelijk arts zal daarom een rapport moeten schrijven. Hier zitten kosten aan vast. Daarna leg je een rijtest af bij het CBR. De test is gratis, je betaalt wel de huur van de lesauto. Het CBR adviseert 10 rijlessen te nemen. Ik help je om er rustig naar toe te werken. Wanneer het rapport en de rijtest goed zijn kun je verder gaan met de autorijlessen. Ik begeleid je naar het rijbewijs.

Je kunt voor onbeperkte termijn goedgekeurd worden. Meer informatie en adressen op de site van het CBR 

 

Autorijlessen

We gaan samen werken aan je rijvaardigheid. We plannen je lessen van te voren in. De eerste rijles hoef je niemand op te halen. We gaan dan naar een plein waar jij achter het stuur gaat. Rustig bouwen we aan je vaardigheden en je zelfvertrouwen.

Ik kan je ook helpen bij het halen van je theorie-examen. Dan gaan we een uurtje zitten om de theorie door te nemen en een theorie-examen te oefenen.