Praktijk

De eerste les gaan we naar een plein om aan de auto te wennen.Daarna bouwen we het op tot je klaar bent voor het examen.

Het praktijkexamen word in overleg  via de autorijschool aangevraagd.We kijken ook of je een tussentijdse toets wil doen ( dit is aan te raden) en of je een faalangst-examen wil doen ( Hier krijg je meer tijd en mag je ook een timeout aanvragen en mag je even bij komen of zelfs even uitstappen) Om je praktijkexamen aan te vragen moet je de autorijschool machtigen. Dit doe je op www.cbr.nl met je DigiD. Je vult mijn rijschoolnummer in. Dit is 1376U7. Ik krijg hier bericht van. Jij een bevestiging. Is je examen aangevraagd dan stuurt het CBR je een email met de gegevens.

Let op sinds 1 november 2017 moet je zelf via www.CBR.nl een gezondheidsverklaring in vullen.( dit kan je het best doen voor of bij het begin van je lessen)

AD(H)D of autisme

Wie AD(H)D of een vorm van autisme (ASS) heeft kan ook met autorijlessen beginnen. Het CBR wil wel een medische verklaring. En je doet ook een rijtest. Ik heb de cursus Autorijles voor jongeren met ADHD en autisme gevolgd.

Met AD(H)D of autisme is het lastiger je rijbewijs te halen. Het kan zijn dat je meer moeite hebt met je te concentreren. Of je hebt meer tijd nodig om een verkeerssituatie in te schatten. Ik heb ervaring met jongeren met ADHD of ASS. Het duurt iets langer voor je kunt afrijden. Maar we zorgen ervoor dat je veilig de weg op kunt.

Keuring

Het CBR wil een medische verklaring. Een onafhankelijk arts zal een rapport schrijven. Hier zitten kosten aan vast. Daarna leg je een rijtest af bij het CBR. De test is gratis, je betaalt wel de huur van de lesauto. Het CBR adviseert 10 rijlessen te nemen. Ik help je om er rustig naar toe te werken. Wanneer het rapport en de rijtest goed zijn kun je verder gaan met de autorijlessen. Ik begeleid je naar het rijbewijs.

Je kunt voor onbeperkte termijn goedgekeurd worden.

Meer informatie en adressen op de site van het CBR.

 

 

Veilig het Cbr praktijk examen doen.